Η Ελλάδα "αγκαλιάζει" τη Βιβλιοθήκη και τη Λέσχη του Κρουσώνα!

Γέμισε αγάπη, συγχαρητήρια, βιβλιοπροτάσεις και υποσχέσεις για βιβλία ο Κρουσώνας με μία ανάρτηση της φιλολόγου μας, Δήμητρας Μαρκοπούλου σε ομάδα φίλων του βιβλίου από όλη την Ελλάδα στο Facebook.

Τα like... 1.700!


Τα σχόλια να "τρέχουν" μοιράζοντας θετική ενέργεια και προοπτικές.





Η ανάρτηση της Δήμητρας Μαρκοπούλου:

"Είμαστε ένα μικρό επαρχιακό Γυμνάσιο της Κρήτης, που με κόπο και μεράκι κατορθώσαμε πέρσι να αναβαθμίσουμε το χώρο της βιβλιοθήκης μας, δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον για ανάγνωση. Τα παιδιά την έφτιαξαν, ζωγραφίζοντας το δέντρο της γνώσης στον τοίχο, κορνιζάροντας τα έργα τους, τρίβοντας και βάφοντας παλέτες για να τις κάνουν... καναπεδάκια (!), καταγράφοντας τα βιβλία, τοποθετώντας τα στα ράφια, ξεφυλλίζοντάς τα...

Φέτος, αποφασίσαμε να τρέξουμε ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στο οποίο προσκαλέσαμε μικρούς μεγάλους από το χωριό και όχι μόνο. Τα βιβλία που επιλέξαμε είναι σχετικά με τη διαφορετικότητα (πάσης φύσεως). Βάλαμε, λοιπόν, μπρος να την εμπλουτίσουμε με νέους τίτλους βιβλίων, αλλά δυστυχώς τα χρήματα τελείωσαν. Φέραμε και από τις προσωπικές μας βιβλιοθήκες, σκεφτήκαμε να προωθήσουμε και την ιδέα "βιβλίο σε αναμονή" - όταν αγοράζω ένα βιβλίο, παίρνω ένα ακόμη για το σχολείο. Η ανταπόκριση των μελών μεγάλη. Ξεκινήσαμε 29 άτομα και τείνουμε να ξεπεράσουμε τα 40! Το σύνθημά μας "διαβά... Ζουμε διαφορετικά", διευρύνουμε το πνεύμα τους και απεγκλωβιζόμαστε απ' τα δεσμά της άγνοιας και της προκατάληψης.

Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε, σας θέλουμε βοηθούς. Θα θέλαμε καταρχάς να μας προτείνετε βιβλία για τη διαφορετικότητα που σας επηρέασαν και αν είστε απ' αυτούς που χαρίζουν βιβλία ή αν σκέφτεστε να ξεσκονίσετε τη βιβλιοθήκη σας, δεν έχετε αρκετό χώρο και δεν ξέρετε πού να τα βάλετε, η σχολική μας βιβλιοθήκη είναι έτοιμη να τους προσφέρει σπίτι, χέρια που θα τα κρατήσουν και μάτια που θα τα διαβάσουν.

Σας ευχαριστούμε!!!

Στις φωτογραφίες θα σας ξεναγήσουμε στη βιβλιοθήκη μας και τις δικές μας βιβλιοπροτάσεις για τη διαφορετικότητα.

Εδώ είναι και το blog της λέσχης: https://blogs.sch.gr/.../o-kroysonas-diava-zei-diaforetika/".


Ευχαριστούμε την ομάδα του Facebook "Διαβάζοντας" που φιλοξένησε την ανάρτηση της Δήμητρας. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους του βιβλίου που μας έστειλαν με κάθε τρόπο την αγάπη τους. Ευχαριστούμε και τη δική μας, την ακούραστη Δήμητρα Μαρκοπούλου που παραμένει μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Α΄ Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης

Τα Βιβλία της Λέσχης

Τα βιβλία της Εκστρατείας