ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ - Του Χαράλαμπου Σταύρου - Εμμανουήλ Σαλούστρου


ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

"Λοιπόν η Μαρία φορούσε τρεις κρίκους αλυσίδας, σε κάθε κρίκο υπήρχε το όνομα του Ιησού. Ο Στρατός του Φαραώ πνίγηκε, Μαρία, μην λυπάσαι! Λοιπόν μια από αυτές τις νύχτες γύρω στις 12 αυτός ο κόσμος θα ταρακουνηθεί".

Συνηθίσαμε να μιλάμε για το Ολοκαύτωμα, για το πρόβλημα που λέγεται "μη κατανόηση του διαφορετικού". Αποφεύγουμε όμως να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε αυτήν την τραγική εξέλιξη! Μοιάζει η Ανθρωπότητα με νήπιο χαμένο στα στενά σοκάκια ενός λαβυρίνθου όπου παραμονεύει το τέρας του Ρατσισμού. Ναι, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, o Πινοσέτ, o Φράνκο κ.ά.. Ήταν φρικτοί εγκληματίες εκτός από κυβερνήτες. Δεν γεννήθηκαν όμως έτσι. Κάποιος τους διαμόρφωσε, κάποιος σμίλεψε όλη αυτή τη φρικαλεότητα στον εγκέφαλό τους. Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί;[...] Πώς ο νεαρός λοχίας μετατράπηκε σε Αδόλφο Χίτλερ; Υπάρχει συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις μορφές διαφορετικών ανθρώπων; Υπάρχει εξέλιξη; Τις απαντήσεις δεν θα τις δώσουμε εδώ. Θα μας την δώσει όμως η Ιστορία; Ή μήπως ακόμα αναζητά απαντήσεις στο υπέδαφος της; 

Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος χρωστά ένα γενναίο μνημόσυνο! Και μια συγνώμη χαραγμένη με γράμματα ανεξίτηλα σε λευκό παριανό μάρμαρο, στημένη στήλη στην κορυφή του Κόσμου!

ΣΥΓΝΩΜΗ Ω ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

1994!  Όχι πολύ μακριά απ' το σήμερα! 850.000 Άνθρωποι της Φυλής των ΤΟΥΤΣΙ σφαγιάσθηκαν, βιάσθηκαν, βασανίσθηκαν, ενώ ο ΟΗΕ παρακολουθούσε ατάραχος! Το λάθος τους; Ήταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ! Ω εσύ, Ιστορία των διαφορετικών ανθρώπων! 

Βρήκα μια φίλη, την αποκαλώ ΕΙΡΗΝΗ! Έλα! Ταξίδεψε με πίσω... πολύ πίσω! Πέταξε μου το κουβάρι να πιάσω την άκρη του νήματος, να ξεκινήσω θέλω, αντίθετα να πάω στο χρόνο!

3500 χρόνια πριν; Ποιος ξέρει, ίσως και περισσότερα αν μπορώ. Βλέπω το Νείλο! Βρέχω τα πόδια μου δίπλα στα νεκρά βρέφη δίπλα μου, βαρκούλες ψυχές, να μην εξαπλωθεί το γένος! Δεν πρέπει! Οι Σκλάβοι δικαιώματα δεν έχουν. Γυρίζω πίσω! Ανατολικά της Εδέμ! Κατάκοπος ανηφορίζω πάνω από τις ακτές της Μπαρταμπαπρίγια, της λίμνης της Γαλιλαίας. Εδώ περπάτησε ο Ραβί ΓΙΕΣΟΥΑ (Διδάσκαλος Ιησούς). Κοπηλατώ! Βγαίνω στην ακτή, ανηφορίζω στις παρυφές του Ουμ Κάις (Γάδαρα) να βρω τις λεγεώνες του Αντίοχου του Επιφανή. Νάτες! Εδώ στέκουν ακόμα, θρίαμβο στήνουν! Κρύβομαι! Ω Πόλη της Ειρήνης, με έφερες εδώ να σου πω να μην φοβάσαι τον Θάνατο, διότι όταν έρχεται δεν είναι εδώ και όταν έλθει εσύ έχεις φύγει! (Επίκουρος). 40.000 εσφαγμένοι στο Θυσιαστήριό σου, κείτονται εδώ στα πόδια μου προσφορά για σένα, ΘΕΕ! Νέοι γέροι, γυναίκες και άνδρες! Έφυγαν χωρίς ποτέ να δοκιμάσουν τη γεύση του χοιρινού κρέατος! Γιατί δεν προσκυνήσαν το είδωλο του ΔΙΟΣ στον Ναό του ΓΙΑΧΒΕ, Θεός ο ένας, Θεός και ο άλλος! Το θρόισμα των φύλλων με έκανε να προσέξω την μικρή Ιτιά που σιγοτραγουδούσε πένθιμα το ΣΕΜΑ ΙΣΡΑΗΛ! Άκουε Ισραήλ! Κατάλαβα, δεν είναι η πρώτη φορά έτσι; Όπως τότε στης Βαβυλώνας τα ποτάμια αιχμάλωτοι συρθήκατε. Άλλη σφαγή και εξορία τότε! Όμως κι αν τα χρόνια πέρασαν, εσείς ξαναγυρίσατε πίσω! Τότε λιθοβόλησαν τον Προφήτη! 

Τραβώ το νήμα! Πού θα με πας, Ειρήνη, τώρα; 

Να δείτε, με οδηγεί στην εποχή της Αιλίας Καπιτωλίνας! Να δω τον ΤΙΤΟ να κατακαίει τα πάντα! Θεέ μου, πού πήγαν όλοι αυτοί; Θα επιστρέψουν άραγε ποτέ στη γη τους οι επιζήσαντες; Ναι, μου απάντησες! Θα επιστρέψουν μετά από χρόνια όμως, έφυγαν πρόσφυγες το 70 μ.Χ. και θα επιστρέψουν το 1948 μ.Χ.! Όμως έχουν πολλά ακόμα να υποφέρουν! Βιάζομαι να φύγω από εδώ έντρομος για άλλον τόπο μακρινό. 

«Τι λες», μου λέει η Ειρήνη, «πάμε για  την Αρχαία Σπάρτη; Πάμε μέχρι εκεί;». Ανεβαίνω πάνω στα φτερά του Γλάρου Ιωνάθαν και από εκεί ψηλά ψάχνω να βρω τον ΚΑΙΑΔΑ! 

Μια επιγραφή μού επισημαίνει ότι η ελαττωματική φύση απαγορεύεται! Το δόγμα είναι σαφέστατο. Νους υγιής εν σώματι υγιεί; Ποιος υγιής νους πετάει τα άρρωστα βρέφη στο σκοτεινό βάραθρο αναρωτιέμαι. Άραγε είναι αλήθεια αυτό; Η Ιστορία δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση. Ελπίζω πως όχι, φοβάμαι όμως πως ναι!Φεύγω σε άλλους αιώνες, Μεσαίωνας! Μαύρο Θανατικό! Πανώλη, το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης ξεκληρίστηκε! Ένοχοι οι Εβραίοι! Σφαγές. Η σφαγή του Μαύρου Θανάτου! Πογκρόμ! Πογκρόμ! Πογκρόμ!

«Έλα», μου λέει η Ειρήνη, «πάμε στην Βόρεια Γαλλία, έχω και εκεί να σου δείξω κάτι, μια Νύχτα χωρίς αστέρια».

Νύχτα, ακούω πως την λένε, του Αγίου Βαρθολομαίου. 70.000 ή μήπως λιγότεροι από 40.000 νεκροί Ουγενότοι! Κανείς δεν έμαθε ποτέ τον ακριβή αριθμό. Ένοχοι; Οι Διαμαρτυρόμενοι. Συνεπώς έπρεπε να πεθάνουν. Ο Πάπας δες, έκοψε αναμνηστικό μετάλλιο! Το κρέμασαν στο στήθος τους οι Αρχηγοί! Ευρώπη! Ευρώπη! Κόρη μου! Δεν είσαι  πριγκηπέσσα της Ανατολής όπως νομίζεις, αλλά η Σαλώμη που ζητάει την κεφαλή των αποπομπαίων... η μήπως από... Διός πομπαίων αμνών στο θυσιαστήριό σου ως εξιλέωση για την ομορφιά σου. Εκείνοι όμως εκεί κάτω τι είναι; Σεφαρδίτες - Ρωμανιώτες - Εσκενάζι, πού νομίζουν ότι πάνε; Τέρατα έτσι; Δολοφόνησαν βλέπεις τον Θεό! Τον Σταύρωσαν! Αξίζουν πάσης τιμωρίας! Και η πιο φρικτή τιμωρία είναι χάδι μπρος στο ανοσιούργημά τους! Κρεμάστε τους, κάψτε τους.

Κρατώ σφιχτά το νήμα! Ανεβαίνω στου Ιωνάθαν την πλάτη και πετώ συντροφιά με την Ειρήνη για την κοιλάδα του ΜΠΑΜΠΙ ΓΙΑΡ (Κοιλάδα της Γιαγιάς).

Ουκρανία! Εδώ, ψιθυρίζει η Ειρήνη, κείτονται 40.000 άνθρωποι! Σε έναν μόνο τάφο! Και εσύ σιωπάς, κόρη μου! Πού περπατάς, Ευρώπη; Σε τι χώματα καλλιεργείς τα λαχανικά σου! Φεύγω, δεν μπορούν, δεν πρέπει τα άλογα να καλπάζουν στην κοιλάδα αυτή. Τα δένδρα γέρνουν ευλαβικά, Θεέ μου! Στρέφω το βλέμμα στην παγωμένη Τούνδρα της Ανατολής! Νά τα στρατόπεδα του Γκουλάγκ. Έλα πάμε ως εκεί. Ρίξε μια ματιά και εδώ! Εκατομμύρια οι νεκροί, οι εκτοπισμένοι, οι βασανισμένοι, οι Φτωχοί, οι Όμορφοι και οι Όμορφες! Κατάρα είναι εδώ η ομορφιά! Καιρός, Ειρήνη, να επιστρέψω, δεν αντέχω άλλο. Δεν βρίσκω χώρα αθώα! Δεν βρίσκω Χώρα γαλήνια, όπου πατώ το χώμα βρίσκω ποτισμένο με το αίμα  αυτών που είχαν την ατυχία να είναι διαφορετικοί! Κατηφορίζω νότια! Αρμενία! Πέφτω πάνω στην σφαγή! Χωριά καίγονται, λεηλατούνται, παιδιά αρπάζονται, γυναίκες βιάζονται. Βία παντού. Κρύβομαι! 100.000 Παυλιανίτες νεκροί, από τα βυζαντινά στρατεύματα! Το αμάρτημα τους βαρύ! Δεν ήθελαν, λέει, να γίνουν Ορθόδοξοι! Η μελανότερη στιγμή στην ιστορία του 9ου αιώνα. Αιώνες μετά! Τούρκοι ξεκληρίζουν μισό εκατομμύριο Αρμενίους, και πιο μετά; 2000.000 Έλληνες! Η Σμύρνη πήρε φωτιά, μάνα! 

Τραβάω το νήμα. Ο Ιωνάθαν με φέρνει στην Γερμανία!

Ένα παιδί δολοφονείται! Βρήκαν τον φταίχτη; Οι Εβραίοι! Η κατηγορία! Κανιβαλισμός! Πίνουν το αίμα των παιδιών! Το ΣΕΝΤΕΡ τους απαιτεί αίμα παιδιών. Για να μην το ξεχνούν το τοιχογράφησαν στους εν Χριστώ ναούς τους! Εξαφανίστε τους! ΤΡΙΡ - ΜΑΙΝΤΣ - ΚΟΛΩΝΙΑ, Επιζώντες… ουδείς ευτυχώς! Θύματα; Αθίγγανοι, Ομοφυλόφιλοι, Ανάπηροι, Μαύροι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Εβραίοι κ.λπ.. Έτσι για τον φόβο των Ιουδαίων δηλαδή, Σιωνιστές, δολοπλόκος λαός της ανθρωπότητας! Ήρωες οι Σταυροφόροι, η Ιερά Εξέταση, οι Κοζάκοι του Μποχνταν Χμελνίτσκι, Σωτήρες μας! Ξεκαθάρισαν το τοπίο! Εξειδικευμένοι βλέπεις στις εκκαθαρίσεις! Σβήστε τους λοιπόν από τον χάρτη. Πριν όμως σβήσουν οι φλόγες που έκαψαν και αυτόν τον ΓΙΑΝ ΧΟΥΣ και τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ (Βοημοί Θεολόγοι 1415) βλέπω από μακριά τα καραβάνια να έρχονται από την Ιβηρική Χερσόνησο Σεφαρδίτες αποδιωγμένοι… όσοι γλύτωσαν, 1492 μ.Χ. 30.000 οι  νεκροί και οι υπόλοιποι εξορία! 1066 Σφαγή στην Γρανάδα! Ο Βιολιστής στη στέγη τούς ακολουθεί από μακριά, μόλις τελείωσε με την Ρωσική αρκούδα! (Ο Βιολιστής στη στέγη) Σαμπάτ Σαλόμ! Τι ειρωνεία! Σαλόμ θα πει Ειρήνη! Γιατί κλαις; Σε ψάχνω! Έλα. Ας πάμε στην Αραβία στην εποχή του Μωάμεθ. Θυμάσαι τη φυλή Μπανού Κουραιζα! Ολόκληρη η Εβραϊκή φυλή εξαλείφθηκε στην Μάχη της Τάφρου, Εχθροί του Ισλάμ, έτσι γνωμάτευσε ο Προφήτης!

Ω Ειρήνη κόρη μου, πες μου τι άλλο θα μου δείξεις; Ιωνάθαν, άνοιξε τα φτερά σου για το Κρητικό Πέλαγος!

Θα σε ταξιδέψω στο νησί σου, στην Κρήτη και θα σου δείξω στον βυθό του αρχιπελάγους το ΤΑΝΑ'Ι'Σ. Mέσα στα αμπάρια του κατοικούν αλυσοδεμένοι όλοι οι Εβραίοι του νησιού και 100 κρητικά παληκάρια! Θάλασσα μαύρη, χωρίς μνήμη, αναρωτήθηκες ποτέ τι μου στερείς; Φεύγω, όχι με το τραίνο, αυτό που οδηγούσε κατευθείαν στο Άουσβιτς. Προτιμώ τους Αιθέρες! 

Ανέβα όσο πιο ψηλά μπορείς, Ιωνάθαν! 

Θα στα πω ένα - ένα! Σάξεν χάουζεν. Νταχάου, Μπούχενβαλντ, Φλόσεμπεργκ, Μαουτχάουζεν... Οι άγγελοι εδώ δεν τραγουδάνε! Φεύγω! Περνάμε τον ωκεανό, μας συνοδεύουν τα  Άλμπατρος! Σιέρα Λεόνε, Μισισίπης. Το δρομολόγιο των σκλάβων! Τρικάταρτες σκούνες φορτωμένες, σκίζουν τα θεϊκά κύματα! West Coast! Τραγούδια της σκλαβιάς! Μπλουζ! Rythm and blues! "Θαυμάσια χάρη τι γλυκιά που έσωσες και με, χαμένος ήμουν με εβρήκες και με ελευθέρωσες!'' (Νανά Μούσχουρη-Amazing Grace -Ύμνος).

Η πομπή λευκή, η φυλή λευκή, οι κουκούλες λευκές, ο Σταύρος όμως Κόκκινος! Βαμμένος με αίμα! Κ.Κ.Κ. Κου-Κλουξ-Κλαν; Καλωσόρισες στην καλύβα του Μπάρμπα Θωμά! Ελπίζω αυτός να μου πει ποιος σκότωσε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ! Στέκομαι στην όχθη σιωπηλός.

Πού, Ειρήνη, θα βρω Ειρήνη; Ειρήνη με το αστέρι στο πέτο, Ειρήνη με το βιολί του Αθίγγανου, τι θα μου παίξεις αγάπη μου; Αmazing grace ή... Ι Ηave one dream! 

Σταματάμε στην άκρη του ωκεανού. Θέλω να ακούσω τον ήχο της Θάλασσας! Τη βουή του αγέρα. Εδώ η νύχτα δεν είναι των Κρυστάλλων, ούτε των μεγάλων μαχαιριών! Αυτά συνέβησαν και άλλα πολλά. Εδώ η νύχτα έχει αστέρια που περιμένουν να φωτίσουν το στερνό δάκρυ της ανθρωπότητας, να το δουν οι άγγελοι, να το δει κι ο Θεός!

Ιωνάθαν και εσύ Ειρήνη, ελάτε, ας ανάψουμε μια φωτιά να ζεσταθούμε. 


Επιμέλεια κειμένου: Μαίρη Παπουτσάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Α΄ Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης

Τα Βιβλία της Λέσχης

Τα βιβλία της Εκστρατείας