Ελένη Μωυσιάδου Δοξαστάκη: Έφερε... την ποίηση στον Κρουσώνα!

 Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σήμερα, 21 Μαρτίου και το σχολείο μας δέχτηκε μία πολύ διαφορετική δωρεά. Η Ελένη Μωυσιάδου Δοξαστάκη χάρισε στο Γυμνάσιο Κρουσώνα πέντε βιβλία της. 




Λίγα λόγια για την ποιήτρια:

Η Ελένη Μωυσιάδου Δοξαστάκη γεννήθηκε στα Θερμά Σερρών. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Ασχολείται παράλληλα με την ποίηση και τη ζωγραφική. Εικαστικά έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες, σε διαδικτυακούς ιστότοπους καθώς επίσης στο προσωπικό χρονολόγιό της. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται οι ποιητικές συλλογές Έλυτρα και λύτρα (2009, εκδόσεις Οδυσσέας), Ο Μύθος και ο Ήλιος (2004, poema εκδόσεις) και Ομφάλιος λώρος (2021, poema εκδόσεις).

Eυχαριστούμε πολύ την Ελένη Μωυσιάδου Δοξαστάκη, που θα μοιράζεται με τους μαθητές μας στο εξής μέσα από τις ποιητικές της συλλογές, όσα δεν μπορούν να ειπωθούν αλλιώς, παρά μόνο με... ποίηση.

Ευχαριστούμε και τη συνάδελφο Μαρία Δρούλου που παρέλαβε τα βιβλία της ποιήτριας και μας τα παρέδωσε. Η ίδια αναφέρει: "Με συγκίνηση είδε [η Ελένη Μωυσιάδου - Δοξαστάκη] την προσπάθεια που γίνεται και μου έδωσε τα βιβλία της. Ήταν κι εκείνη μέλος αρκετών λεσχών ανάγνωσης. Χαίρεται όταν βλέπει νέους ανθρώπους να στηρίζουν το βιβλίο".


Τα βιβλία της δωρεάς:

Ελένη Μωυσιάδου-Δοξαστάκη, Ομφάλιος λώρος, εκδ. Poema (2 βιβλία)



Όπως γράφει ο Δημήτρης Περοδασκαλάκης για το βιβλίο, "ερχόμαστε όλοι πάντοτε από έναν ομφάλιο λώρο, ακόμη και ο ποιητής του Παντός δέθηκε και λύθηκε από τον ομφάλιο λώρο του κόσμου. Αυτός ο λώρος είναι και ο τίτλος και εικαστικό σήμα του εν λόγω τρίτου βιβλίου της ποιήτριας και ζωγράφου Ελένης Μωυσιάδου-Δοξαστάκη.








Ελένη Μωυσιάδου-Δοξαστάκη, Έφεδρος Λόγος (Επ' ώμου - Ουρανός κι ένα μολύβι, εκδ. Poema (2 βιβλία)



Η ποιήτρια επανέρχεται δύο χρόνια κατόπιν της προηγούμενης συλλογής της Ομφάλιος Λώρος επιστρατεύοντας την πιο μινιμαλιστική διάθεση στην εκφραστική της ταυτότητα. Στον Έφεδρο Λόγο (Επ' ώμου Ουρανός κι ένα μολύβι) διακρίνεται η λεπτή γραμμή της εικονοποιίας με τη λυρικότητα που επιτρέπει η ώριμη ματιά στον περιβάλλοντα χώρο.






Ελένη Μωυσιάδου-Δοξαστάκη, Έψιλον, Μικρό και Κεφαλαίο, εκδ. Poema (1 βιβλίο)



Στο Έψιλον. Μικρό και Κεφαλαίο η ποιητική γραφή αναμετριέται με την ολιγόλογη διατύπωση της χαράς αλλά και της περίσκεψης για τη ζωή και τον έρωτα μέσα από σύντομους αφορισμούς και περιπαικτικές εξάρσεις νοήματος και διατύπωσης. 

Το εξώφυλλο κοσμεί ζωγραφικό έργο της ποιήτριας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Α΄ Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης

Τα Βιβλία της Λέσχης

Τα βιβλία της Εκστρατείας